Derfor er det vigtigt at cykelryttere styrketræner

Styrketræning er enormt vigtigt for cykelryttere. Hvis du går højt op i at blive til en god cykelrytter, kan du blive stærkere og forebygge sportsskader ved at løfte vægte en til tre gange om ugen.

Videnskab viser at cykelryttere bør styrketræne

Cykelløb er en sportsdisciplin, som primært kræver udholdenhed. Men tro ikke at de bedste cykelryttere udelukkende træner på en cykel. Mange videnskabelige undersøgelser peger på at det er fordelagtigt at styrketræne ved siden af cykeltræningen.

Cykelryttere styrketræner mere om vinteren

Cykelryttere kaster sig især ud med træning på en træningsbænk og lignende træningsapparater, når det er vinter. Her er det en god ide at styrketræne 2-3 gange om ugen, så du kontinuerligt kan blive stærkere. Når det bliver forår kan du reducere styrketræningen til en eller to gange om ugen.

Du kan cykle i flere år takket været styrketræning

Når du styrketræner, bliver din krop bedre til at vedligeholde volumen af muskler. Det betyder at du får mulighed for at cykle hurtigere, og du bliver stærkere med årene. Desuden kan den ekstra styrke forebygge skader.

Styrketræning kan hjælpe dig med at komme ovenpå en skade

Chris Froome er et af de mest prominente navne inden for cykelverdenen, som du sikkert kender fra Tour de France. Froome er et glimrende eksempel på hvordan styrketræning ikke alene kan hjælpe med at forebygge skader, men det kan også hjælpe med at skabe genbalance i kroppen efter en alvorlig skade.

Sørg for at træne korrekt

Der er ingen der siger at du skal være en ekspert til styrketræning på forhånd. Hvis du går højt op i cykling, og ønsker at undgå skader så vidt som muligt, er det altafgørende at du træner korrekt. Hvis du er i tvivl om hvordan en øvelse skal udføres, er det bedst at du tjekker på internettet, før du prøver dig frem. Det kan også være en god ide at hyre en personlig træner, der kan hjælpe dig godt i gang.

Kost har også enorm betydning

Træning på cykel og løft af vægt er naturligvis vigtigt for cykelryttere, men kost er også af stor betydning. Måske overrasker det dig at cykelryttere som fx Jakob Fuglsang, der har deltaget i Danmark Rundt tidligere har haft problemer med kosten.

Den danske topatlet har tidligere sultet sig selv for at blive fri for de ekstra kilo, og det er naturligvis ikke sundt. I stedet har cykelrytteren fået tilrettelagt en sundere kostplan med masser af kulhydrater og det har resulteret i en vild forvandling, som har ført Fuglsang til toppen i cykelsportens verden.

Igen skal det blot understreges at ligesom med styrketræning, er der heller ingen som siger at du skal være en ernæringsekspert fra dag et. Brug internettet til at finde gode råd og overvej gerne at investere i tid med specialister. I det lange løb vil det hjælpe dig med at opnå dine mål.