De store italienske cykelløb

I Italien afholdes der hvert år flere store cykelløb, som professionelle cykelryttere deltager i. Er du cykelentusiast, så kan du følge disse løb via tv og andre nyhedskanaler. Eller du kan tage til Italien og opleve løbene, hvilken er en kæmpe oplevelse. Rytterne forbereder sig i månedsvis på disse cykelløb og er klar til at yde deres allerbedste. Det er ligesom, når man er professionel håndværker med egen firmavarevogn. Forberedelserne og udstyret skal være i orden, men med den rigtige og smarte bilindretning kan man hurtigt og effektivt komme ud til kunderne og løse opgaverne med succes, hvilket jo er det, som det hele handler om.

Giro d’Italia

Giro d’Italia blev første gang afholdt i 1909. Etapeløbet strækker sig henover 3 uger i maj. Giro d’Italia er det ene af de 3 store løb, Grand Tours (Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España). Distancen er 3,546.8 km fordelt over 21 etaper. Giro d’Italia bliver kaldt for verdens hårdeste cykelløb, fordi der er flere bjergetaper end i de andre cykelløb. Rytternes påklædning adskiller sig også fra Tour de France, for løbets førende rytter kører i lyserødt i stedet for i gult. Tre cykelryttere har formået af vinde Giro d’Italia 5 gange. Det er belgieren Eddy Merckx, som er verdens mest vindende cykelrytter, og som også vandt Tour de France 5 gange. De to andre er Alfredo Binda og Fausto Coppi.

Tirreno-Adriatico

UCI ProTour-løbet Tirreno-Adriatico har været afholdt hvert år siden 1966. Ruten strækker sig fra det Tyrrhenske hav til Adriaterhavskysten. Løbet afholdes tidligere end Milano-Sanremo, og de professionelle cykelryttere bruger Tirreno-Adriatico som en forberedelse til Milano-Sanremo. Belgieren Roger De Vlaeminck har vundet løbet seks gange.

Milano-Sanremo

Milano-Sanremo cykelløbet strækker sig over 298 km i det nordvestlige Italien. Det er verdens længste endagsløb. Løbet er en del af UCI World Tour, som de professionelle cykelryttere deltager i. Løbet blev første gang afholdt i 1907, det afholdes i marts og kaldes for en ”forårsklassiker”. Eddy Merckx er den cykelrytter, som har stået øverst på sejrsskamlen flest gange i dette løb, nemlig hele syv gange.

Strade Bianche

Monte Paschi Eroica, som nu er omdøbt til Strade Bianche, som betyder de hvide veje, afholdes hver år i Toscana nær byen Siena. Løbet blev afholdt første gang i 2007 og foregår i marts måned hvert år. Løbet er 180 km langt og begynder i Gaiole in Chianti og slutter på Piazza del Campo i Siena. En del af udfordringen for cykelrytterne er, at 70 km af strækningen er grusvej.