Undgå dårlig ånde når du cykler

Danmark er et af verdens største cykellande. Det kommer til udtryk på forskellige måder. Dels cykler rigtig mange danskere til dagligt, blandt andet mellem deres hjem og arbejde, og dels har Danmark altid gjort en god figur i international cykelsport. Her på bloggen bidrager vi med information om alt det fede ved cykling og cykelsport, og du er garanteret selv passioneret om emnet, siden du valgte at kigge forbi vores hjemmeside. Noget af det som vi til tider hører fra vores læsere er, at de oplever problemer med dårlig ånde når de cykler lange strækninger på deres racercykler. Der er heldigvis flere måder man kan undgå dette på. Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Husk at børste tænder og vedligeholde en sund mundhygiejne

Der er flere årsager til hvorfor man til tider oplever dårlig ånde i det daglige, og blandt de mest almindelige årsager kan nævnes manglende vedligeholdelse af en sund mundhygiejne. Det er derfor vigtigt, at man husker at børste sine tænder grundigt, og ikke mindst regelmæssigt. Gerne mindst et par gange hver dag. Det er også en god idé at skrabe og rengøre sin tunge, samt at bruge tandtråd ofte. Endelig er mundskyl en effektiv bekæmper af dårlig ånde.

Særligt for dig der cykler: Husk at undgå tør mund

Der er en ekstra årsag til, at man ofte oplever dårlig ånde når man dyrker intensiv idræt, som man blandt andet gør når man kører de danske landeveje tynde på sin racercykel. En tør mund fører nemlig til dårlig ånde, så hvis du pludselig begynder at lægge mærke til, at din ånde er forværret, og du samtidig har befundet dig på cyklen i flere timer, så er det en god indikation på, at du ikke har fået drukket nok vand.

Husk at medbringe vand når du cykler

Tør mund fører med andre ord til dårlig ånde, og som ivrig cyklist bør du tage dette faktum til efterretning, og derfor investere i en effektiv drikkedunk. Der findes masser af glimrende versioner på markedet, og du kan opbevare dem på selve cyklens stel, så du hele tiden har let adgang til den når du tramper i pedalerne.

Det er i det hele taget vigtigt altid at have vand med sig på de lange træningsture. For ud over at det hjælper til at bekæmpe dårlig ånde, så er det også vigtigt at huske at holde sig hydreret i almindelighed. I særdeleshed på de varme sommerdage, hvor mangel på vand kan føre til kritiske situationer. Man kan endda ende med at gå helt sukkerkold. Især hvis man heller ikke har taget energibarer, gels eller lignende former for hurtig energi med sig. Gør det derfor til en vane altid at have vand og fornødenheder med dig på dine cykelture.